• Literárna kaviareň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Literárna kaviareň.

            21. februára 2023 sme si pripomenuli Medzinárodný deň materinského jazyka.Jednou z aktivít, ktorá bola súčasťou tohto dňa, bola i Literárna kaviareň. V príjemnom prostredí kaviarne, a taktiež v jednotlivých triedach, žiaci otvárali a zdieľali hodnoty slova v literárnej tvorbe. našich slovenských autorov.

          • Víťazka Krajského kola olympiády v ANJ 2022/2023

          • Dňa 16.02.2023 sa uskutočnilo krajské kolo olympiády v anglickom jazyku v kategórii 2C1. Našu školu reprezentovala žiačka V.A triedy Sabína Székelyová, ktorá v silnej konkurencii súťažiacich z bilingválnych gymnázií a stredných odborných škôl obsadila fantastické 1.miesto a postupuje do celoštátneho kola.

            K vynikajúcemu historickému výsledku gratulujeme a prajeme veľa úspechov v celoštátnom kole, ktoré sa bude konať v dňoch 28.3. - 29.3.2023.

          • Bavíme sa bez mobilov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bavíme sa bez mobilov.

            Dňa 14.2.2023 si naši junior ambasádori pripravili súťaž s názvom „Bavíme sa bez mobilov" pre študentov I.A. a III.A, ktorí v polročnom hodnotení dosiahli najlepší prospech. Aktivity boli zamerané na znalosti o Európskej únii, precvičenie si logického myslenia a taktiež prehĺbenie medzitriednych vzťahov. Máme veľkú radosť, že študenti sa pri aktivitách niečo nové dozvedeli a zároveň sa zabavili.

          • Krajské kolo súťaže SIP

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo súťaže SIP.

            Dňa 8. februára 2023 sa na našej škole uskutočnilo krajské kolo Súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači. Žiaci súťažili v 3 disciplínach – písanie na PC, úprava textu na PC a wordprocessing. V silnej konkurencii súťažiacich z 9 stredných škôl Nitrianskeho samosprávneho kraja sa na 1. mieste umieste v kategórii písanie na PC umiestnil Andrej Štrbo z III. A triedy.

            V kategórii úprava textu na PC boli úspešné žiačky II. B triedy – Lenka Velčická, ktorá obsadila 1. miesto a Aneta Matušková, ktorá obsadila 3. miesto.

            Víťazom srdečne blahoželáme a držíme palce na celoštátnom kole!

          • Ekonomická olympiáda

          • Dňa 3. februára 2023 sa v priestoroch Fakulty ekonómie a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre uskutočnilo krajské kolo Ekonomickej olympiády. Súťaž organizuje INESS –Inštitút  ekonomických a spoločenských analýz.

            Na základe výsledkov školského kola do krajského kola postúpili žiaci z V. A triedy - D. Uhrík, Z. Rošková, A. Glajšeková a R. Bodokiová.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy!

          • Deň komplimentov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň komplimentov.

            24.1. 2023 sa na našej škole uskutočnila aktivita k Medzinárodnému dňu komplimentov. Každá trieda mala plagát pred svojou triedou, kde študenti mohli venovať kompliment svojim spolužiakom, ale aj pedagógom. Študentom sa táto aktivita veľmi páčila a sme radi, že sa takmer všetci zapojili.

            #ambasádorskéškolyeurópskehoparlamentu

            #dennikjuniorambasadora

          • Exkurzia do NBS Bratislava

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia do NBS Bratislava.

            Dňa 13. januára 2023 sa žiaci maturitných ročníkov IV. B a V. A zúčastnili exkurzie do Národnej banky Slovenska, ktorá sídli v Bratislave. Po hodinovej ceste vlakom sme sa zo železničnej stanice presunuli do sídla jednej z najdôležitejších finančných inštitúcií. Počas interaktívnej diskusie sme si precvičili svoje vedomosti a znalosti získané v školskom prostredí, dozvedeli sme sa nové informácie o peniazoch, eurozóne a tiež o peňažných menách v iných krajinách. Prehliadli sme si edukačnú výstavku o výrobe bankoviek, jej ochranných znakoch a navyše sme si mohli vyraziť vlastnú mincu s potlačou Národnej banky Slovenska. Odmenou pre troch najaktívnejších žiakov bol presun preskleným výťahom na najvyššie 30. poschodie budovy. Z vyhliadkovej plošiny sa im i napriek zahmlenému počasiu ponúkol výhľadna celú Bratislavu. Exkurziu sme ukončili prehliadkou historického centra Bratislavy.

          • Design Thinking workshop Praha 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Design Thinking workshop Praha 2023.

            Dňa 11. 1. 2O23  študenti V.A triedy (L. Al-Lamiová, R. Bodokiová, A. Glajšeková, D. Uhrík) absolvovali praktický workshop zameraný na metódu Design Thinking v rámci súťaže inovatívnych nápadov Samsung Solve For Tomorrow organizovaného v spolupráci s Junior Achievement Czech a Junior Achievement Slovensko, ktorý sa konal na University of New York v Prahe.

            Naši študenti tvorili jediný slovenský tím, ktorý sa workshopu zúčastnil. Pozvánku na workshop dostali na základe umiestnenia v TOP tímoch v prvom kole súťaže. Študenti navrhli aplikáciu, ktorá má pomôcť žiakom základných škol zlepšiť ich finančnú gramotnosť.

            Študentov teraz čaká ďaľšia práca na projekte, pri ktorej využijú novonadobudnuté poznatky z workshopu na zdokonalenie svojho návrhu. Držíme im palce!

            Odpovedať

            Preposlať

             

          • Školský ples 2023

          • Školský parlament OA Šurany pozýva žiakov našej školy na ŠKOLSKÝ PLES, ktorý sa bude konať 3. marca 2023  od 18.00 hod. v Spoločenskej hale Šurany. Vstupné je 22 € na osobu. Vstupenky si môžete zakúpiť u Mgr. T. Hajnalovej.

          • Sv. Mikuláš 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Sv. Mikuláš 2022.

            " V dolinách, keď za večera stíchne zvonov hlas, z neba na zem, keď pozerá prvej hviezdy jas, nad snenou sa Tatrou vznáša, duch sv. Mikuláša, v každom roku raz."

            6. decembra sme si túto milú tradíciu sprítomnili i na našej škole. Sv. Mikuláš, v sprievode anjelov, nás obdaroval sladkosťami, rôznymi dobrotami, ale i duchovným posolstvom vzájomnej štedrosti, dobroty a lásky.

          • Školské kolo SIP 2022/2023

          • Dňa 07. 12. 2022 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Spracovania informácií na počítači. Súťaž prebehla v 2 kategóriách: Odpis textu a Úprava textu na počítači. Víťazi postupujú do krajského kola súťaže SIP.

            Súťažiacim ďakujeme za účasť, víťazom gratulujeme a prajeme rýchle prsty v ďalšom kole.

            Výsledky:  ODPIS  UTX 

            o fotogalérie bol pridaný nový album Šk. kolo SIP 2022.

          • Exkurzia - Volkswagen Bratislava 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia - Volkswagen Bratislava 2022.

            Dňa 29. novembra 2022 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili odbornej exkurzie v najväčšom európskom automobilovom koncerne – závode na výrobu áut Volkswagen v Bratislave.

            V rámci prehliadky si žiaci  najprv pozreli krátky film  o histórii a súčasnosti závodu, súčasne mali možnosť prezrieť si vystavené modely vyrábaných áut v Bratislave.

            V ďalšej časti exkurzie pokračovali prehliadkou výrobných priestorov, v ktorých sa vyrábajú vozidlá pre trh do celého sveta.

          • Školské kolo olympiády v ANJ v šk. roku 2022/2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šk. kolo olympiády v ANJ 2022.

            Dňa 24.11.2021 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa 29 žiakov,
            ktorí si najprv v písomnom teste vyskúšali svoje jazykové zručnosti. Súťažilo sa v štyroch kategóriách v
            jednotlivých jazykových úrovniach. Najlepší žiaci z každej kategórie postúpili do ústnej časti súťaže.
            Žiaci si otestovali svoje komunikačné zručnosti, kreativitu a schopnosť pohotovo reagovať v simulovanej
            rolovej úlohe. Víťazi kategórií 2A, 2B a 2C2 postupujú do okresného kola, víťazka
            kategórie 2C1 priamo do krajského kola.
            Všetkým súťažiacim ďakujeme za aktívnu účasť, víťazom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších
            kolách súťaže.

            Výsledky olympiády.

                                                                 


          • Innovation Camp 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Innovation Camp 2022.

            Dňa 15. 11. 2022 sa žiaci V. A triedy - R. Bodokiová, A. Glajšeková, L. Al-Lamiová a D. Uhrík zúčastnili celoslovenskej súťaže Innovation Camp v Banskej Bystrici, v hoteli Dixon. Organizátorom súťaže bola nezisková organizácia JA Slovensko Bratislava. Úlohou žiakov bolo vypracovať odpoveď na výzvu: Ako motivovať mladých ľudí dlhodobo a pravidelne si odkladať svoje peniaze? Žiaci si vyskúšali tímovú prácu pri riešení zadanej výzvy, rozvíjali svoje komunikačné a prezentačné zručnosti, boli motivovaní k využívaniu príležitostí. Súťaž im priblížila aj fungovanie reálneho podnikateľského prostredia. Členkou tímu, ktorý sa umiestnil na 1. mieste bola Rebecca Bodokiová a na 2. mieste sa umiestnil Dominik Uhrík so svojim tímom.

            Víťazom gratulujeme.

            Viac info na:

            TV HRONKA - video

            https://www.viacakopeniaze.sk/sutaze-projekty/innovation-camp/vitazi-fotogaleria/

            článok - Nový čas