• Erasmus days 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus days 2022.

            ERASMUS DAYS VYHODNOTENIE

             

            Pri príležitosti osláv “Erasmus+ Dni”privítala naša škola v  dňoch 13.10.2022 a 20.10.2022 vybraných žiakov 8.-9.ročníkov lokálnych základných škôl.

             

            Účastníci krátkej mobility v Írsku si pre nich pripravili zaujímavú prezentáciu o zručnostiach a skúsenostiach, ktoré získali absolvovaním  zahraničnej praxe v  írskom meste Cork a dobrodružnú únikovú hru s názvom "Escape to Ireland".Svoje znalosti, šikovnosť a rýchlosť si  mohli  medzi sebou zmerať žiaci so ZŠ na Ulici  SNP, ZŠ Bernolákova Šurany,  Cirkevná ZŠ Žofie Bosniakovej Šurany a ZŠ Ondreja Cabana  Komjatice. V piatich súťažných disciplínach si precvičili anglický jazyk, logické myslenie a tímovú spoluprácu. Po sčítaní získaných bodov za splnenie úloh a rýchlosť sa víťazom stali žiaci  ZŠ Ondreja Cabana  Komjatice.

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a veríme, že sa pri podobných zábavných aktivitách opäť niekedy stretneme. 

             

          • Imatrikulácie 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Imatrikulácie 2022.

            18.11.2022

            Dňa 18.11.2022 sa na našej škole konali Imatrikulácie. Prvé dva mesiace prváci bojovali statočne, ale márne. Ale dovolili si študovať na tejto škole bez toho, aby boli jej právoplatnými študentmi. Trieda III.B  a III.A sa rozhodli ich osud vziať do vlastných rúk a zmeniť to. Pripravili si pre nich teda zopár pekných a trochu i problematických úloh, aby sa mohli prejaviť ako zrelý jednotlivec,aj ako zdatný kolektív triedy.Takých študentov totiž na našej škole potrebujeme a naštastie všetci prváci bez problémov prešli zadanými úlohami. Najúspešnejšími sa stala trieda 1. A a tak získali možnosť o dva roky zorganizovať Imatrikulácie pre nových prvákov.

          • Florbalový turnaj

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Florbalový turnaj.

            Dňa 11.11.2022 sa uskutočnil medzitriedny turnaj chlapcov našej školy vo florbale. Zúčastnili sa ho všetky triedy školy, hralo sa systémom 3 hráči+ brankár. 

            Po pekných športových výkonoch a obrovskom nasadení sa podarilo turnaj vyhrať žiakom 4 ročníkov (4A +4B), ktorí v napínavom finále v predĺžení tesne porazili triedu 3B. Na treťom mieste sa umiestnila trieda 1B.

            Chlapcom ďakujeme za účasť a pekné kolektívne výkony.

          • EKO TOP FILM 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EKO TOP FILM 2022.

            Dňa 14.11.2022 sa žiaci prvých a druhých ročníkov zúčastnili environmentálnej akcie Ekotopfilm v Kine Mier v Nových Zámkoch., kde mali možnosť sledovať sériu krátkych filmov o stave našej planéty a bola im odprezentovaná krátka prednáška ohľadom využívania elektrickej energie.

          • Literárne pásmo s Marekom Ťapákom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Literárne pásmo s Marekom Ťapákom.

            Dňa 21. 10. 2022  riaditeľka školy privítala na pôde Obchodnej akadémie Šurany vzácneho hosťa.  Bol  ním známy herec, tanečník, folklórista, scenárista a režisér, pán Marek Ťapák.  Žiaci našej školy tak mali možnosť absolvovať exkurz do jednotlivých literárnych období. Svojim podmaňujúcim hlasom nám pootvoril dvere do hlbín literatúry a cez  klasikov  W. Shakespeara, M. Urbana a Ľ. Štúra sme mohli vnímať prepojenie múdrosti a krásy, ktorá je ukrytá v knihe. Ďakujeme.

          • Prednáška - Európska únia a životné prostredie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška - Európska únia a životné prostredie.

            Životné prostredie: alternatíva či stabilita? K akým zmluvám je viazaná Slovenská republika a čo jej vyplýva z kompetencií, ak hovoríme o životnom prostredí? Dňa 21.10.2022 sa na našej škole konala veľmi pútavá prednáška pre žiakov bilingválnych tried. Pani Judita Laššáková im vysvetlila  vznik EÚ, základy EÚ kompetencie a zmluvy EÚ, týkajúce sa životného prostredia.  Prednáška obsahovala aj informácie o každodennom vplyve nášho života na životné prostredie ako je móda, odpadové hospodárstvo, či gastropriemysel. Žiaci veľmi interaktívne komunikovali a spojenie týchto dvoch tém ich mimoriadne zaujalo.

          • Erasmus days 2022

          • Pri príležistosti osláv dní Erasmus+ naša  škola privíta  žiakov ZŠ na ulici SNP a ZŠ Bernolákova Šurany dňa 13.10.2022. Účastníci krátkej mobility v Írsku si pre nich pripravili  prezentáciu zahraničnej praxe a dobrodružnú únikovú hru s názvom "Escape to Ireland".

          • Európsky deň jazykov 2022

          • VYHODNOTENIE EURÓPSKEHO DŇA JAZYKOV 2022

            Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do Únikovej hry v rámci oslavy Európskeho dňa jazykov na našej škole. Dúfame, že pri plnení zadaní na získanie indícií ste sa zabavili, precvičili si tímovú spoluprácu a upevnili si kamarátske vzťahy. Rozlúštiť hádanku a odomknúť správnu miestnosť sa najrýchlejšie podarilo v pondelok 26.09.2022 triede III.B a v utorok 27.09.2022  V.A triede.Víťazom srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalšie podobné aktivity. 

            Výsledky EDJ si môžete pozrieť TU 



          • Oznam

          • Dňa 29. 9. 2022 sa naša škola zúčastní divadelného spracovania stredoškolskej povinnej literatúry od Ivana Bukovčana „Kým kohút nezaspieva“. Predstavenie sa uskutoční v priestoroch Domu kultúry v Nových Zámkoch o 8.30 hod. . Inscenácia je spracovaná presne podľa pôvodnej predlohy autora.Účinkujúcimi hercami v predstavení sú mladí študenti herectva (VŠMU, Akadémia umení, Konzervatóriá).Projekt je povinným doplnkovým vzdelávacím nástrojom v čase prezenčnej výučby.Ambasádorkami projektu sú Božidara Turzonovová a Emília Vášáryová.

          • Biela pastelka

          • Dňa 23.9.2022 sa na našej škole uskutoční zbierka Biela pastelka, ktorú každý rok organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska Výťažok zo zbierky bude použitý na služby pre nevidiacich a slabozrakých, integračné aktivity, kurzy práce s PC a odstraňovanie architektonických bariér.

            Viac info na: https://bielapastelka.sk/

             

          • Oznam

          •  

            S radosťou Vám oznamujeme, že Obchodná akadémia Šurany sa stala oficiálnym partnerom výskumného centra vydavateľstva Oxford University Press. Naši žiaci sa budú zúčastňovať aktivít súvisiacich so skúšobným testovaním komunikačných zručností v anglickom jazyku na úrovni B1, B2 a C1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky.

             

          • Školská jedáleň - oznam

          • Vážení stravníci!

            Školská jedáleň pri Obchodnej akadémii Šurany začne s prípravou stravyv  školskom roku 2022/23  

            od 6.septembra 2022.

            Zapísať sa na stravu musíte formou prihlášky, ktorú si môžete stiahnuť na webovej stránke školy, tiež bude k dispozícii vo vestibule budovy školy alebo  v školskej jedálni  od 5.9.2022. Na prihláške sú uvedené všetky potrebné údaje.

            - prihláška dieťa 

            - prihláška dospelý 

            Na stravovanie bude prihlásený každý stravník až po predložení dokladu o zaplatení.

            Poštovú poukážku si môžete vyzdvihnúť na rovnakom mieste ako prihlášku. V prípade platieb cez bankový účet postupujte podľa pokynov na prihláške.

            Prihlasovať sa  a platiť stravné môžete už v auguste (od 23.augusta  bude v kancelárii školskej jedálne  k dispozícii vedúca jedálne od 8.00 do 12.00 hod.)    

            Naša jedáleň funguje ako webová jedáleň, to znamená, že každý stravník  si musí zakúpiť čipovú kartu( 3,50 €),ktorou sa bude identifikovať pri obede, zároveň získa prístup na vlastnú webovú stránku, kde sa môže vyhlasovať a prihlasovať na stravu, sledovať svoje platby, odber stravy, kontaktovať  vedúcu školskej jedálne cez email  a iné. Čip  má neobmedzenú platnosť, ak ho stratíte, musíte si zakúpiť nový.

            Podrobný návod na používanie  webovej jedálne nájdete na  www.oasurany.sk v sekcii školská jedáleň.

            Ak chcete ukončiť stravovanie, musíte odovzdať odhlášku zo stravovania , kde požiadate o vrátenie preplatku na váš účet( na stiahnutie na www.oasurany.sk)

          • Ocenenie najúspešnejších žiakov v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK

          • Dňa 15. júna 2022 sa v Koncertnej sále Župného domu v Nitre konalo ocenenie najúspešnejších žiakov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Nitrianskeho samosprávneho kraja.

            Tento rok bol za našu školu ocenený Dominik Uhrík za 1.miesto celoslovenského kola prekladateľskej súťaže „Mladí prekladatelia 2021“, organizované Generálnym riaditeľstvom pre preklad, zastúpenie Európskej komisie v SR.

            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a gratulujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ocenenie najúspešnejších žiakov NSK.

        • Úsmev ako dar
          • Úsmev ako dar

          • Dňa 19.5.2022 sa konala verejná zbierka ku Dňu úsmevu 2022, do ktorej sa zapojila i naša škola. Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar je najstaršou a najväčšou mimovládnou organizáciou pôsobiacou v oblasti náhradnej starostlivosti, pomoci ohrozeným rodinám na Slovensku a pomoci obetiam trestných činov. Zisk zo zbierky "Deň úsmevu 2022" bude venovaná  Spoločnosti priateľov detí z detských domov Úsmev ako dar.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zbierka "Úsmev ako dar".

        • CELOSLOVENSKÉ FINÁLE SÚŤAŽE „VEDIEŤ SA SPRÁVNE ROZHODNÚŤ“
          • CELOSLOVENSKÉ FINÁLE SÚŤAŽE „VEDIEŤ SA SPRÁVNE ROZHODNÚŤ“

          • Dňa 10.05.2022 sa v Bratislave uskutočnilo finále súťaže „Vedieť sa správne rozhodnúť“, ktoré organizovala spoločnosť JA Slovensko v spolupráci so spoločnosťou Hewlett Packard Enterprise.

            Našu školu reprezentovali žiačky III.A triedy Mária Molnárová a Monika Gazsóová. Osemnajlepších tímov postúpilo do finále  po úspešnom absolvovaní korešpondenčného kola súťaže, v ktorom riešili prípadovú štúdiu súvisiacu s dopadmi podnikania na životné prostredie.

            V rámci finále bolo úlohou každého tímu vyriešiť zaujímavú prípadovú štúdiu, ktorej cieľom bolo eticky rozhodnúť o výbere zamestnanca na novú pracovnú pozíciu tak, aby nedošlo k diskriminácii žiadneho z uchádzačov. Na vypracovanie riešenia dostali tímy časový limit dve hodiny a následne museli svoj výber obhájiť pred odbornou porotou. Za reprezentáciu školy a výbornú argumentáciu pri obhajobe riešenia prípadovej štúdie v silnej konkurencii tímov z celého Slovenska ďakujeme a prajeme dievčatám, aby i naďalej dokázali robiť správne rozhodnutia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album CELOSLOVENSKÉ FINÁLE SÚŤAŽE „VEDIEŤ SA SPRÁVNE ROZHODNÚŤ“.